Udstyr, der øger sikkerheden

Hvis der, uanset grund, opstår brand, skal det gå hurtigt. Det siger sig selv, at man alt efter bådens størrelse skal have et tilstrækkeligt antal ildslukkere om bord, men det er også vigtigt, at de er placeret korrekt og er hurtige at få fat i.

Som regel har ejerne pulverslukkere om bord, men også en CO2-slukker kan være nyttig. Netop til brande i elektronik er disse velegnede, da de ikke efterlader stoffer af nogen art. Derimod kan pulveret fra pulverslukkerne aldrig fjernes helt og kan efterfølgende skade funktionen på elkomponenter. I maskinrum er selvudløsende brandslukningsanlæg en god investering!

Udstyr, der øger sikkerhedenTil pantryet bør man derudover have et brandtæppe liggende. Det kan bruges til at slukke f.eks. brændende fedt. Har man ikke et brandtæppe ved hånden, kan man også bruge en bomuldsskjorte, men aldrig syntetiske stoffer.

Brandslukkere og brandslukningsanlæg skal testes med intervaller og forsynes med en ny plombe. Hvis det ikke er sket, og udstyret ikke fungerer, når der er brug for det, kan dækningen bortfalde ved nogle forsikringsselskaber. Ligesom brandslukkere skal også alt andet sikkerhedsrelevant udstyr såsom redningsflåder, selvudløsende svømmeveste og patroner til nødsignaler serviceres eller fornyes bestemte intervaller.

Du kan få et gratis tilbud her