Sikker vinteropbevaring

Det er en misforståelse, når sejlere tror, at de ikke har brug for en kaskoforsikring for at sikre sig mod skader på deres båd. Særligt under vinteropbevaringen er der mange farer, som bådejeren ingen indflydelse har på. Ud over tyveri er brand den hyppigste årsager til skader. Brande fører ofte til totalskade, uden at ejeren selv bærer nogen skyld.

Mange gange har vi i de forløbne år set beviser på, at dette ikke blot er overdrevet pessimisme. I Finkenwerder ved Hamborg blev otte både beskadiget ved en brand. Branden var sandsynligvis påsat. I Bremen blev hele 40 både ramt af en brand. Særlig kritisk bliver det, når halejeren i aftalen om vinteropbevaring afviser at dække skader. Du er velkommen til at kontakte os og få yderligere oplysninger.

Her er et par tips, der kan hjælpe dig med at mindske risikoen for tyveri og brandstiftelse:

  • Der skal være hegn om en udendørs opbevaring.
  • Udendørsbelysning og vægter om natten giver ekstra beskyttelse.
  • Hvis båden skal opbevares på en trailer, skal hjulene afmonteres, eller traileren skal klodses op. Ellers skal hjulene pumpes op til 3 til 3,5 bar for at undgå deformerede dæk.
  • Værdigenstande, der ikke sidder fast på båden, skal opbevares derhjemme. Pantaenius tilbyder også forsikringer til dette formål.
  • Kahytten skal være aflåst, da indbrudsforsikringen ellers ikke dækker.

Du kan få et gratis tilbud her