Merrymaids fantastiske historie

Merrymaids fantastiske historie. Fra Patagoniens gletsjere til det socialistiske Cuba.

Livet er fuldt af utrolige historier. Det gælder i særdeleshed for yachten Merrymaid, der siden søsætningen i 1904 har været på en bemærkelsesværdig rejse. Og enden er ikke nået endnu.

Den gaffelriggede yacht Merrymaid blev bygget for mere end 100 år siden på det traditionsrige værft Camper & Nicholson. Yachten gjorde straks et stort indtryk med sin kombination af hurtighed og komfort. Den har deltaget i utallige regattaer, hvor den bl.a. har sejlet mod legendariske både som Kejser Wilhelm II’s skonnert Meteor, og allerede samme år, som den blev bygget, vandt yachten den prestigefyldte King‘s Cup under overværelse af kong Edward VII.

Den elegante sejlbåds storhedstid skulle dog vise sig ikke at vare evigt. Efter at have skiftet hænder adskillige gange blev den 1945 lagt op ved Blackwater River i det engelske grevskab Essex. Som så mange andre legendariske sejlbåde så dens skæbne ud til at være beseglet. Efterfølgende ejere sørgede for, at den ikke gik totalt i forfald, men den endelige redning kom først i det nye årtusinde. I 2005 blev Merrymaid sendt til en omfattende restaurering hos Southampton Yacht Service. Arbejdet stod på i ca. tre år. Målet var ikke kun at bringe yachten tilbage til fordums storhed, men også at forberede den til en ganske speciel rejse: En verdensomsejling til de mest fantastiske og afsidesliggende steder i verden. Med træskib rundt om Kap Horn, gennem de Patagoniens gletsjerlandskaber, til Galápagosøerne og Sydhavets ensomme øhav, til det socialistiske Cuba og eksotiske Papua Ny Guinea.

MerrymaidEt dumdristigt vovestykke eller opfyldelsen af en drøm om eventyr, frihed og uberørt natur? ”Det er en usædvanlig og bemærkelsesværdig rejse, men den er på ingen måde dumdristig”, forsikrer Björn Burkert, Key Account Manager Luxury Yachts hos Pantaenius, der er eksperter i lystfartøjsforsikringer. ”Det er virkeligt imponerende, hvor professionelt og planmæssigt projektet er organiseret fra idé over restaurering til rejseforberedelse og udførelse.” Pantaenius har i nu to år med tusindvis af sømil stået for forsikringen af Merrymaid – helt uden skader. Sejlbåden sejles af en topprofessionel besætning, der for at undgå unødige risici forbereder sig grundigt på hver eneste etape. ”Der er ingen tvivl om, at vi har med professionelle at gøre, der ved præcis, hvad de gør. Det gør det til et meget behageligt og professionelt samarbejde for os.” Og samarbejdet kommer til at vare et stykke tid endnu, for rejsen er langt fra slut. ”Merrymaids historie er intet mindre end fantastisk. Og hos Pantaenius ønsker vi skibet og dets besætning en fortsat problemfri og spændende rejse.”  

Følg med i Merrymaids rejse, og læs mere om den utrolige historie på www.merrymaid.sy